Plaut Consulting Romania, furnizorul de servicii de consultanta si management IT, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro, si vizeaza o crestere de 10-15% in acest an.
"Desi piata interna de consultanta este la nivel incipient de dezvoltare, ne asteptam la o dezvoltare a afacerilor incepand din acest an si, pe langa cresterea veniturilor cu 10-15%, estimam o marja de profit de aproximativ 8% de la nivel de grup", a declarat Romeo Birlescu, managing director al companiei Plaut Consulting Romania.

El estimeaza ca rezultatele financiare din primul semestru al acestui an vor avea o evolutie slaba si se vor situa la nivelul perioadei similare a anului trecut, urmand ca indicatorii sa creasca din a doua jumatate a anului. Aceasta crestere va fi raspunsul extinderii activitatilor de consultanta SAP, a proceselor de management si consultanta IT.

Integratorul de servicii ofera solutii de consultanta si implementare SAP flexibile pentru companii romanesti, precum si pentru subsidiarele unor mari companii internationale care folosesc acest sistem la nivel de grup. Mai mult de 90% din cifra de afaceri Plaut provine din vanzarea de solutii SAP, companie cu care colaboreaza de mai bine de 25 de ani la nivel international si care estimeaza o crestere a afacerilor de 15% in acest an.

"In prezent, detinem o cota de 10% din piata de management si consulting IT si ne asteptam sa creasca treptat odata cu recuperarea economica. Pentru moment vrem sa ne pastram clientii, sa devenim mai vizibili pe piata ca vanzari si sa se "dezghete" bugetele adresate serviciilor IT", a afirmat Romeo Birlescu (foto).

De asemenea, Birlescu a mai spus ca strategia companiei pe care o reprezinta se va axa in special pe companiile romanesti care vor sa controleze costurile si pentru care optimizarea este foarte importanta. Acesta a adaugat ca multinationalele implementeaza servicii la nivel de grup.

“In ceea ce priveste piata din Romania, majoritatea proiectelor noastre vizeaza consultanta si implementare SAP pentru companii mijlocii si mari, datorita capabilitatilor de integrare si optimizare a unui spectru larg de procese si aplicatii. Pe langa aceasta linie de business, vom viza si cresterea prin solutii preconfigurate tip “best practices” - ce presupun costuri reduse de implementare, adecvate pietei", a completat Birlescu.

Plaut Consulting Romania, membra a grupului austriac PLAUT, ofera servicii de consultanta de management si IT care se adreseaza companiilor de talie medie si mare. Compania este prezenta in Romania inca din anul 2005, sub numele de acctus, iar schimbarea survenita incepand cu acest an este rezultatul fuziunii la nivel international a acctus si PLAUT Aktiengesellschaft.

Pana in prezent, proiectele SAP desfasurate de Plaut Consulting Romania au fost implementate in domenii precum asigurari, industria petroliera, industria materialelor de constructii, agricultura, legal si retail. Din portofoliul de clienti ai Plaut Romania fac parte OMV Petrom, BCR AdV, Saint Gobain Isover, Asirom, Omniasig, Lasselsberger sau Tymbark. Compania are in prezent 23 de angajati, iar principala echipa e formata din consultanti SAP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri