Angajatii Microsoft care folosesc iPhone isi ascund telefoanele de frica executivilor, care se opun utilizarii acestui terminal, scrie Wall Street Journal.

La o intrunire a companiei care a avut loc in luna septembrie in Seattle, un angajat Microsoft a folosit un iPhone pentru a face o poza directorului executiv Steve Ballmer.

Executivul i-a luat iPhone-ul din maini si l-a asezat pe podea, prefacandu-se ca il calca in picioare in fata a mii de angajati Microsoft, sustin persoane citate de Wall Street Journal care au asistat la eveniment. Este cunoscut faptul ca Ballmer foloseste telefoane mobile care folosesc sistemele de operare Microsoft.

In pofida scenetei facute de Ballmer, Microsoft are destul de multi utilizatori de iPhone-uri, printre care si J Allard, care a supervizat dezvoltarea consolei de jocuri video Xbox si care este director al diviziei de divertisment si terminale din cadrul Microsoft.

In ultimul an, aproximativ 10.000 de utilizatori iPhone au accesat sistemul de email al Microsoft sustin persoane apropiate situatiei, ceea ce inseamna ca la nivel global unul din zece angajati Microsoft detine un iPhone.

Andy Lees, vice-presedinte Microsoft care supervizeaza dezvoltarea de soft-uri pentru telefoane mobile si Robbie Bach, care gestioneaza divizia de telefonie mobila, au explicat ca angajatii Microsoft folosesc produsele rivale pentru a intelege mai bine competitia.

De asemenea, potrivit WSJ tot mai multi angajati Microsoft au ajuns sa isi ascunda iPhone-urile. Un angajat al producatorului de software sustine ca mai multi colegi incearca sa isi mascheze iPhone-urile facandu-le sa semene alte modele de telefoane.

"Avem o intalnire anuala cu Steve Ballmer. Nu voi tine cont de cine va suna la telefon, oricum nu voi raspunde", a declarat angajatul.

De asemenea, anumiti executivi au renuntat in mod public la propriile iPhone-uri. Stephen Elop, presedinte al diviziei business, folosea produsele Apple pana sa devina angajat Microsoft la inceputul lui 2008. In cadrul unei intalniri a reprezentantilor de vanzari ai Microsoft, Elop si-a pus iPhone-ul intr-un malaxor de electronice si l-a distrus.

O persoana care nu s-a alaturat "febrei iPhone" este fondatorul si presedintele Microsoft, Bill Gates. In timpul unui show televizat, Gates a fost intrebat daca dupa plecarea de la conducerea celui mai mare producator software a inceput sa foloseasca telefonul iPhone, acesta a declarat ca a ramas un utilizator loial al Microsoft.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri