Romania se afla pe locul al patrulea la nivel global in ceea ce priveste viteza medie de conectare la internet, cu aproximativ 7,2 Mbps, pe primele locuri aflandu-se Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia, potrivit unui studiu realizat pentru perioada octombrie-decembrie 2009 de catre compania americana Akamai Technologies.
In ultimele trei luni ale anului trecut, viteza de conectare la internet in Romania a crescut cu 14% fata de trimestrul anterior si cu 28% fata de octombrie-decembrie 2008.

Tara noastra se afla in fata unor tari precum Letonia, Suedia, Olanda, Cehia, Danemarca, Elvetia si Statele Unite.

In Romania, 49% dintre conexiunile la Internet sunt la viteze de peste 5Mbps, in timp ce la nivel global media este de 21%.

In fata Romaniei se afla Coreea de Sud si Japonia, unde 68%, respectiv 59% dintre conexiuni au o viteza medie de peste 5Mbps.

Pe de alta parte, in tara noastra, in ultimele trei luni ale anului trecut, aproximativ 86% dintre conexiuni erau la o viteza medie de peste 2 Mbps.

In trimestrul al patrulea din 2009, viteza medie de conectare la Internet la nivel global a fost de 1,7 Mbps, in scadere cu 1,2% fata de iulie-septembrie 2009 si cu 2,7% mai putin fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Pe de alta parte, 96 de tari (dintre cele 198 prezente in top) inregistrau in ultimele trei luni ale anului trecut o viteza medie de conexiune la Internet mai mica de 1Mbps, fata de 103 tari in trimestrul anterior.

In acelasi timp, doar trei tari inregistrau viteze mai mici de 100 Kbps, cea mai scazuta valoare, de 40 Kbps, fiind inregistrata in Mayotte (insula franceza aflata in Africa).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri