Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare la nivel mondial, a anuntat ca nu va mai vinde Nexus One prin magazinul sau online si va lucra cu parteneri pentru ca cei interesati sa-si poate cumpara de la retaileri telefonul inteligent lansat in ianuarie, scrie Reuters.
”Este clar ca multi consumatori vor sa incerce un telefon inainte de a-l cumpara”, a declarat Andy Rubin, vicepresedinte pe segmentul de inginerie din cadrul Google, pe blogul companiei.

Odata ce telefoanele Nexus One vor fi disponibile in magazine, Google nu le va mai vinde in magazinul sau online, acesta urmand sa fie utilizat doar ca o metoda prin care utilizatorii sa poate vedea smartphone-ul.

Rubin a mai afirmat ca vanzarile online ale Nexus One nu au fost pe masura asteptarilor, distributia pe internet fiind pana acum doar un canal de nisa pentru acele persoane care adopta foarte repede ultimele tendinte in domeniu.

Analistii estimeaza ca Google a vandut intre 150.000 si 200.000 de telefoane in primul trimestru al acestui an, spre deosebire de Apple care a vandut 1 milion de terminale iPhone in primele trei luni de la lansarea din 2007.

Google a lansat magazinul online in ianuarie special pentru vanzarea Nexus One, iar la acea vreme Andy Rubin spunea ca a ales aceasta metoda pentru ca astfel compania nu va mai avea costuri de distributie si implicit telefoanele vor fi mai ieftine.

Terminalul realizat in colaborare cu HTC, unul dintre cei mai mari producatori globali de smartphone-uri, putea fi cumparat fara abonament cu 529 de dolari si pentru 179 de dolari, dar cu abonament la T-Mobile, divizia de telefonie mobila a grupului german Deutsche Telekom.

Analistii afirma ca schimbarile pe care le face Google in ceea ce priveste vanzarea Nexus One vin in contextul in care telefoanele care folosesc Android, sistemul de operare pentru dispozitive mobile lansat de compania americana, castiga din ce in ce mai mult teren pe piata smartphone-urilor in fata Apple si Research in Motion, producatorul canadian al Blackberry.

In fiecare zi se vand peste 65.000 de terminale care folosesc sistemul Android, conform Google.

In primele trei luni ale acestui an, vanzarile de telefoane cu platforma Android au depasit pentru prima data vanzarile de iPhone din Statele Unite, acestea ajungand la o cota de 28%, fata de Apple cu 21%.

Liderul pietei de telefoane inteligente in SUA este Blackberry cu o cota de 36%, conform unui studiu al companiei de cercetare NPD, citat de PC World.

Pentru Google, companie care a avut anul trecut venituri de 23,65 miliarde de dolari dintre care 97% generate de publicitate, este foarte important sa aiba o prezenta puternica pe piata smarphone-urilor care creste din ce in mai mult.

Vanzarile de telefoane inteligente au crescut la nivel mondial cu 57% la 54,7 milioane de exemplare in primele trei luni ale anului, comparativ cu o crestere de 21,7% in ceea ce priveste piata totala de telefoane, potrivit companiei de cercetare IDC. La finalul lui martie, un telefon din cinci vandute era un smartphone.

Cei mai mari producatori de telefoane inteligente sunt Nokia, RIM (Blackberry), Apple, HTC si Motorola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri