Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere, si-a sporit vanzarile si profitul din ultimul trimestru dupa ce consumatorii si companiile si-au accelerat cheltuielile pentru achizitionarea de echipamente IT, scrie presa internationala.

In al doilea trimestru financiar incheiat la 30 aprilie, profitul HP a crescut cu 28% la 2,2 miliarde dolari, comparativ cu anul trecut cand a fost de 1,7 miliarde dolari.

Vanzarile au crescut cu 13% la 30,8 miliarde dolari, fata de anul anterior cand erau de 27,4 miliarde dolari, si au depasit estimarile analistilor de 29,8 miliarde dolari. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la divizia de computere care a avut vanzari de 10 miliarde dolari, in crestere cu 21%.

"Am construit cel mai bun portofoliu din industrie, iar consumatorii nostri au raspuns acestui portofoliu", a declarat Mark Hurd, presedintele si directorul executiv al HP.

Compania a revizuit in urcare estimarea legata de veniturile pentru intreg anul. Aceasta revizuire a surprins analistii, care se asteptau la o temperare a comenzilor ca urmare a fluctuatiilor la ratele de schimb ale dolarului si a incertitudinii economice din Europa, continent care reprezinta o treime din vanzarile HP.

Cheltuielile pentru PC-uri si imprimante, care reprezinta aproape jumatate din vanzarile HP, au continuat sa creasca, gigantul IT inregistrand o crestere cu 20% a vanzarilor anuale de PC-uri si o crestere de 9% pentru vanzarile de imprimante.

Mark Hurd a mai spus ca preluarea Palm nu inseamna intrarea HP in segmentul smartphone-urilor, ci ofera o pozitie mai buna companiei pentru a beneficia de oportunitatile din piata de telefonie mobila prin proprietatea intelectuala obtinuta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri