Dell, al treilea producator de calculatoare la nivel mondial, a inregistrat venituri de 14.8 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada din 2009, cand compania obtinuse venituri de 12,3 miliarde de dolari.
Pe de alta parte, profitul net al companiei a crescut cu 52%, la 441 milioane de dolari comparativ cu 290 de milioane de euro in primul trimestru din 2009.

Dar aceste cresteri au venit in timp ce marja profitului operational a scazut la 17,6% fata de 18,1% in urma cu un an, in ciuda eforturilor companiei de a reduce cheltuielile in ultimii trei ani, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Insa costurile in crestere pentru anumite componente au redus marja profitabilitatii, chiar daca comenzile in zona corporate (care inseamna in jur de 78% din veniturile companiei) s-au majorat in ultimele luni.

Pe de alta parte, Dell incearca sa isi reduca dependenta de piata PC-urilor si sa se extinda in cea a telefoanelor inteligente si a tabletelor PC in care va trebui sa concureze cu Apple, dar si cu cei de HP, care au cumparat recent Palm.

In primul trimestru al acestui an vanzarile de laptopuri Dell au crescut cu 18%, la 4,56 miliarde de dolari, in timp ce cele de desktopuri au scazut cu 13%, la 3,59 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri