Sistemul de operare mobil Android de la Google concureaza cu sistemul de operare iPhone in piata telefoanelor inteligente, iar compania de cercetare NPD a anuntat recent ca Android are o cota de piata mai mare decat Apple in Statele Unite, scrie TG Daily.
Adoptia Android a crescut in ultimul an datorita disponibilitatii acestuia la un numar mare de producatori de telefoane mobile.

Potrivit analistilor financiari ai companiei de cercetare Trefis, exista o paralela intre strategia Google din piata smartphone-urilor si campania Microsoft impotriva Apple, care a ajutat Windows sa devina sistemul de operare dominant in piata PC-urilor.

“Microsoft a oferit licenta sistemului sau de operare pentru orice producator de computere interesat, iar Google face un lucru asemanator cu sistemul sau de operare pentru producatorii de telefoane. Acest lucru ar putea inseamna ca iPhone nu va obtine o cota de piata la cat estimasera anterior analistii”, a declarat un reprezentant al Trefis.

“La sfarsitul anilor 70, Apple a lansat Apple II, unul dintre cele mai de succes computere din anii 80. In 1990, situatia s-a schimbat, iar Apple a inceput sa piarda cota de piata in favoarea computerelor care foloseau sisteme de operare Windows”, a anunta Trefis.

Potrivit studiului, Android deja este compatibil cu majoritatea producatorilor de telefoane mobile, de la Motorola la HTC, care nu detin un sistem de operare propriu.

“Primul telefon Android a fost vandut la mai bine de un an dupa lansarea iPhone. Cu toate ca a fost lansat mai tarziu, Android a depasit iPhone in piata de smartphone-uri din SUA. Totusi, estimam ca Apple va continua sa castige cota de piata pana la 11% la finele acestui an”, mai anunta Trefis.

In pofida asemanarilor dintre strategia de licenta a Windows aplicata de Microsoft si cea a Google de a distribui sistemul de operare Android catre o paleta importanta de modele de telefoane inteligente, este important de luat in considerare impactul asupra Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri