Cisco Systems a ajuns la un acord pentru cumpararea Scientific-Atlanta, important producator de convertoare pentru televiziunea prin cablu, in cadrul unei tranzactii de 6,9 miliarde de dolari care ii permite intrarea pe piata serviciilor de divertisment pentru camine, transmite Reuters.

Cel mai mare producator din lume de produse destinate traficului direct pe Internet, Cisco va concura cu firme din domeniul televiziunii prin cablu, al satelitilor si telecomunicatiilor, oferind servicii telefonice, video si de Internet.

Convertoarele pentru televiziunea prin cablu ar putea deveni principalul element care sa permita consumatorilor sa beneficieze de programe video, de la televiziune si transmiterea de filme la comanda pana la jocuri video si Internet.

"Infrastructura viitorului trebuie sa permita consumatorilor sa personalizeze serviciile de date, vocale si video", a declarat directorul executiv al Cisco, John Chambers.

Cisco va plati 43 de dolari pentru o actiune Scientific-Atlanta, cu 3,7% peste pretul de la inchiderea tranzactiilor de joi, de 41,45 de dolari pe unitate. Titlurile Scientific-Atlanta au avansat cu aproape 26% in ultimele patru saptamani, in urma speculatiilor legate de preluare. Achizitia este a doua mare preluare facuta vreodata de Cisco.

Scientific-Atlanta este al doilea mare producator mondial de convertoare de semnal pentru programele transmise prin cablu sau satelit. Printre clientii companiei se numara Cablevision Systems, Comcast si Time Warner.

Stewart Wolpin, analist la Points North Group, a declarat ca aceste convertoare ar putea permite consumatorilor sa acceseze programul dorit prin cautare pe Internet, pentru ca apoi emisiunile sa fie urmarite la televizor.

Tranzactia ar putea intensifica concurenta cu alti producatori, precum Motorola, care este lider de piata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri