Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a raportat o scadere a profitului net cu 40% in trimestrul al doilea, pe fondul concurentei puternice pe segmentul smartphone-urilor.
Profitul net atribuibil actionarilor societatii in trimestrul incheiat la 30 iunie a scazut la 227 milioane euro (291 milioane dolari), sau 6 centi eurocenti pe actiune, de la 380 milioane euro sau 10 eurocenti, in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile totale au inregistrat o crestere anuala de 1%, pana la 10 miliarde euro. Producatorul a livrat 111,1 milioane telefoane, potrivit MarketWatch.

"Rezultatele evidentiaza presiunea intensa cu care se confrunta Nokia in ceea ce priveste pretul", a declarat Geoff Blaber, analist al companiei de consultanta in telecom din Marea Britanie, CCS Insight.

Nokia a anuntat ca profitul companiei a scazut la 104 milioane euro (133 milioane dolari), de la 287 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, conform New York Times.

Pe categoria de produse si servicii, care reprezinta 68% din vanzarile Nokia, profitul operational a coborat cu 16%, la 643 milioane euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri