In ciuda mediului economic nefavorabil si a precautiei care caracterizeaza achizitiile consumatorului final, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de calculatoare Acer vrea sa isi creasca cota de piata la 30% in acest an.
De la o cota de aproximativ 25%, cat are in prezent Acer in Romania, Bogdan Iftemie (foto), director de vanzari al companiei pe plan local, mizeaza pe marirea acestui procent pana la finalul anului pana la 30%.

“Pana in prezent, ne-am indeplinit target-ul si prognozam ca ne vom incadra in estimari pe tot parcursul lui 2010, chiar daca problemele de ordin economic afecteaza si business-ul nostru. Negativismul din piata si accentuarea situatiei actuale de catre mass-media induce consumatorilor o stare de nesiguranta. Chiar daca acestia au nevoie pentru uz personal sau in afacerile pe care le detin de un notebook, ei ezita sa il si cumpere, lucru care duce la scaderea consumului”, explica Iftemie.

Profil IT - Bogdan Iftemie, Acer: Mi-as cumpara noul telefon lansat de Google

Anul trecut, Acer miza pe vanzarea a peste 80.000 de notebook-uri, cu aproape un sfert mai putin decat in 2008.

Deocamdata, compania nu dispune de rezultatele pe primul semestru, insa managerul pe Romania considera ca piata de notebook-uri locala ar putea ajunge la 350.000 de unitati pana la finalul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri