Furnizorul de solutii informatice UTI Systems, parte a grupului de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, va furniza Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) servicii de programare software pentru dezvoltarea si extinderea aplicatiei software privind portabilitatea numerelor de telefon, contractul ridicandu-se la 950.212 lei (aproximativ 225.000 de euro), cu TVA inclus, scrie Mediafax.
Sistemul informatic permite utilizarea bazei de date centralizate pentru asigurarea portabilitatii numerelor, serviciu introdus in octombrie 2008 care permite utilizatorilor de servicii de telefonie sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul.

Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).

UTI Systems a fost singurul ofertant, iar contractul a fost atribuit in iulie, se precizeaza intr-un anunt publicat pe site-ului e-licitatie.ro.

Potrivit ANCOM, in intervalul octombrie 2008-decembrie 2009, un numar de 201.104 de utilizatori de telefonie mobila si fixa au trecut la alt operator, fara schimbarea numarului de telefon, reprezentand sub 0,1% din totalul clientilor companiilor de profil.

UTI Systems este parte a grupul de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, care furnizeaza solutii IT&C, de securitate, instalatii electrice si sisteme militare.

In 2009, UTI Systems a avut afaceri de 149,89 milioane de lei si un profit brut de 9,02 milioane de lei, potrivit datelor Registrului Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri