IC Mondial Inc, un producator american de aparatura electro-chirurgicala fondat de un antreprenor roman, inaugureaza saptamana aceasta o hala de asamblare pe platforma industriala Chimica-Chimsport din Orastie unde se vor fabrica bisturie de inalta tehnologie.
Constractul americanilor cu Chimica Orastie valoreaza 1,5 milioane de euro anual. Prin inaugurarea noii hale de asamblare, s-au creat 150 de locuri de munca.

Astfel, Chimica Orastie, producator de mase plastice, va furniza catre IC Medical componentele de plastic necesare pentru fabricarea de bisturie cu radio-frecventa, un produs dezvoltat de compania americana. Ulterior, componentele vor fi asamblate pe platforma fabricii din Orastie, in incinta noii hale, si isi vor continua drumul catre mii de spitale din Europa, Africa, Rusia si Orientul Mijlociu.

"Am gasit in Chimica Orastie un partener de nadejde, cu care suntem convinsi ca vom putea colabora excelent. Intentia cu care pornim la drum de ambele parti este aceea de a extinde pe viitor acest contract”, au afirmat reprezentantii IC Medical.

Bisturiul cu radio-frecventa, denumit si “bisturiul hi-tech”, a fost inventat de un roman - inginerul Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit in SUA in 1983, care este de altfel si fondatorul companiei americane IC Medical.

Prima investitie de acest gen din Europa, fabricarea bisturielor constituie doar primul pas in planul colaborarii dintre cele doua companii, care intentioneaza ca pe viitor sa produca la Orastie si alte instrumente chirurgicale, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Infiintata in anul 1938, Chimica numara in prezent 425 de angajasi si produce in principal repere injectate din material plastic si matrite de injectie pentru industria auto, fiind unul dintre furnizorii TIER 2 principali de piese ai componente auto din plastic pentru grupul Dacia Renault.

Chimsport s-a desprins din societatea Chimica in anul 1999, functionand ca producator de clapari de schi pentru Salomon si roti de bicicleta pentru marca Mavic. Intreaga productie a Chimsport merge catre export.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri