Bharti Airtel Limited si IBM au anuntat faptul ca IBM a fost ales pentru administrarea tehnologiei si serviciilor de calcul ce vor sta la baza retelei de comunicatii mobile a companiei Bharti Airtel, ce va fi disponibila in 16 tari din Africa.
Acest acord a fost semnat pentru a transforma comunicatiile mobile din Africa si pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice a continentului african. Acordul se va finaliza in trimestrul patru al acestui an.

Dupa ce acordul va fi finalizat, IBM va implementa si administra infrastructura si aplicatii IT de ultima generatie pentru a sprijini Bharti Airtel sa isi atinga obiectivul de a oferi servicii de comunicatii mobile in regiuni izolate din Africa.

Conform rezultatelor unui studiu efectuat de Deloitte, comandat de asociatia furnizorilor de telecomunicatii mobile GSMA, doar 40 din 100 de persoane din Africa detin un telefon mobil. Totusi, cererile sunt in crestere cu 25% pe an, iar o crestere a ratei de penetrare a serviciilor de telecomunicatii mobile cu 10% poate mari produsul intern brut cu 1,2% in tarile in curs de dezvoltare.

In cadrul acordului incheiat pe 10 ani, IBM va unifica 16 medii IT diferite din cadrul operatiunilor companiei Bharti Airtel din Africa intr-un singur sistem IT integrat si va supraveghea administrarea tuturor aplicatiilor, operatiunilor din centrele de date, serverelor si serviciilor de stocare.

Dupa ce detaliile acordului vor fi finalizate, IBM va oferi suport pentru clienti ce cuprinde aplicatii pentru managementul relatiilor cu clientii, aplicatii de billing si self-care, ce vor permite companiei Bharti Airtel sa ofere servicii mobile 2G si 3G. In plus, IBM intentioneaza sa implementeze un sistem puternic de content management ce va oferi continut rich media, cum ar fi muzica si materiale video catre dispozitive mobile, facilitand, in acelasi timp, cresterea comunitatii dezvoltatorilor de aplicatii din Africa.

Acest parteneriat strategic va permite retelei si sistemelor companiei Bharti Airtel sa suporte peste 100 de milioane de clienti din Africa pana in 2012.

Compania Bharti Airtel detine operatiuni in Burkina Faso, Republica Ciad, Republica Congo, Republica Democrata Congo, Gabon, Ghana, Kenya, Madagascar, Malawi, Niger, Nigeria, Republica Seychelles, Sierra Leone, Tanzania, Uganda si Zambia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri