Panasonic Romania, filiala locala a producatorului japonez de electronice si electrocasnice, a obtinut in primul semestru din anul fiscal 2010-2011 (aprilie-septembrie 2010) afaceri mai mari cu circa 5% fata de cele din aceeasi perioada a anului trecut cand businessul a fost in jurul a 22 de milioane de euro, a declarat Stefan Ichim (foto), directorul general al companiei.

Intre aprilie anul trecut si martie anul acesta, Panasonic Romania a avut afaceri in jurul a 55 de milioane de euro, primul semestru insemnand de obicei 40% din afacerile producatorului.

Cresterea de 5% din prima jumatate a acestui an fiscal (perioada aprilie-septembrie 2010) a fost determinata de majorarea vanzarilor de televizoare, care inseamna in jur de 75% din businessul Panasonic, si care au fost impulsionate de Campionatul Mondial de Fotbal si de cererea de produse de dinaintea majorarii TVA.

Cele mai bine vandute televizoare sunt LCD-urile, datorita preturilor mai mici, insa ca valoare ponderea se imparte aproximativ egal intre LCD-uri si plasme.

Un alt segment important in afacerile Panasonic sunt aparatele foto si video care inseamna 10% din vanzari, iar restul sunt reprezentante de produsele electrocasnice.

Compania a deschis in aceasta saptamana cu 100.000 de euro o reprezentanta la etajul al treilea din centrul comercial Unirea Shopping Center, magazinul fiind relocat un magazin din Aripa Calarasi in cea centrala.

Unitatea administrata de T&T Consulting are o suprafata de 70 de metri patrati, iar conducerea distribuitorului estimeaza ca vanzarile vor ajunge intr-un an la aproximativ 800.000- 1 milion de euro. Pana la finalul lui 2010 vor mai fi deschisa in jur de zece astfel de magazine.

Cea mai mare suprafata din aceste reprezentante este ocupata de televizoare, managementul Panasonic dorindu-si ca in acest an fiscal sa vanda in jur de 1.000 de televizoare 3D dintre cele 3.000 la cat estimeaza potentialul pietei locale.

Pana acum compania a vandut 400 de astfel de exemplare, insa directorul general al producatorului se asteapta ca vanzarile sa creasca mai ales in lunile ce urmeaza avand in vedere ca recent compania a lansat noi modele, in prezent ajungand la cinci tipuri de televizoare 3D.

Panasonic a lansat de asemenea si prima camera de filmat 3D pentru segmentul consumer pe piata romaneasca, aceasta avand un pret de retail recomandat de 6.099 de lei.

Saptamana trecuta, Sony Romania si New Link, administratorul retelei de magazine Sony Center in Romania, au inaugurat in acelasi centru comercial a zecea reprezentanta Sony Center si cea mai mare din cadrul retelei, aceasta dispunand de o suprafata de 100 de metri patrati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri