GTS Central Europe, grup din care face parte si GTS Romania, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii din regiune, a achizitionat in intervalul noiembrie-decembrie anul curent doua companii in Cehia si Slovacia.

Numarul total al achizitiilor realizate de GTS in acest an este de patru. Grupul isi consolideaza astfel pozitia de lider regional pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii si confirma rolul de factor de consolidare.

GTS Central Europe Holdings BV (GTS CE), cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, anunta ncheierea unui acord de preluare integrala (100%) a actiunilor companiei Telenor Networks si Nextra, cu operatiuni n Republica Ceha si Slovacia. Operatiunea va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe.

Telenor/Nextra este o subsidiara detinuta integral de Telenor Group, cel mai important furnizor de servicii de telcomunicatii din Norvegia. Alte detalii referitoare la tranzactie nu au fost date publicitatii.


Totodata, oficialii GTS anunta ncheierea unui acord depreluare integrala (100%) a actiunilor companiei cehe Contactel. Operatiunea va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe. Contactel este subsidiara TDC -cel mai important operator de servicii de telecomunicatii din Danemarca. Alte detalii referitoare la tranzactie nu au fost date publicitatii.

"Acesta achizitie este un pas important pentru GTS Novera n procesul de consolidare a pietei cehe de telecomunicatii. Iar Contactel va aduce la GTS Novera o contributie nsemnata, atat operational cat si n ceea ce priveste numarul de clienti. a comentat Milan Rusnk, Country Manager al GTS Novera.

"Suntem consecventi strategiei noastre pe termen lung, de a ne pozitiona pe piata ca furnizor de referinta, alegerea fireasca pentru asigurarea serviciilor de telecomunicatii ale companiilor din Cehia.a mai adaugat Milan Rusnk.

Acesta operatiune confirma, nca o data, rolul de factor de consolidare pe care grupul GTS Central Europe l joaca n regiune. a declarat Dan Mihaescu Country Manager al GTS Telecom. Din pozitia deja dobandita vom continua sa integram operatori alternativi de telecomunicatii n toate tarile n care grupul dezvolta operatiuni comerciale., a mai adaugat Dan Mihaescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri