Circa 35.000 de romani vor achizitiona electrocasnice incorporabile pana la finele lui 2010, in crestere cu 11% comparativ cu anul trecut, cand aproximativ 31.500 de romani au optat pentru astfel de produse, potrivit estimarilor Baumatic, una dintre cele mai dinamice companii de profil din Romania.
„In acest moment, aproape toti cei care achizitioneaza electrocasnice incorporabile opteaza pentru seturi compuse din plita, cuptor si hota, in timp ce 12% dintre acestia cumpara si alte produse, precum masini de spalat haine sau vase, frigidere sau cuptoare cu microunde”, a declarat Valeriu Cobaschi, directorul general al Baumatic.

Datele companiei arata ca in acest an valoarea medie a unei achizitii formate din cuptor, plita si hota este de aproximativ 740 de euro. In 2009 insa, romanii au platit in medie 800 de euro pentru produse de acest tip, mai mult cu 8% comparativ cu acest an.

Oficialul Baumatic apreciaza ca, in 2010, jumatate dintre romanii care cumpara electrocasnice incorporabile provin din randul celor care isi renoveaza locuintele, restul fiind noi posesori ai unui apartament.

Cobaschi mai estimeaza ca 95% dintre noile complexe rezidentiale si vile achizitionate sau construite de romani in acest an sunt dotate inca de la inceput cu electrocasnice incorporabile, lucru care arata interesul in crestere pentru acest tip de produse.

Potrivit celor mai noi analize realizate de Baumatic, pe piata autohtona, electrocasnicele incorporabile au trecut de la stadiul de produse de nisa la cel de segment important al pietei de produse electrocasnice mari.

“Initial acestea au fost privite ca o alternativa extravaganta si costisitoare la clasicele produse freestanding, dar ulterior si-au demonstrat utilitatea practica de usurare a mentinerii curateniei si igienei in ambientul bucatariei pe de o parte si valentele estetice si ergonomice pe de alta”, a subliniat oficialul Baumatic.

Potrivit acestuia, in acest moment, 30% din cererea de pe piata locala de profil este repezentata de zona Bucuresti, urmata indeaproape de Ardeal.

Piata locala de electrocasnice incorporabile va ajunge la o valoare de 29,4 milioane euro anul acesta, comparativ cu 2009, cand s-a situat in jurul valorii de 28,7 milioane de euro si respectiv 2008, cand a atins punctul maxim de 42,4 milioane de euro.

In ceea ce priveste culorile pe care le prefera romanii atunci cand decid sa achizitioneze electrocanice incorporabile, Valeriu Cobaschi sustine ca cele mai cerute produse sunt cele de inox.

“Daca la produsele de sine statatoare culoarea de baza este cea alba, de unde si denumirea de white goods sau produse albe, finisajul clasic la cele incorporabile este inoxul datorita faptului ca este materialul cu cea mai mica retentie de bacterii dupa curatire”, a subliniat oficialul Baumatic.

Acesta a mai adaugat ca in acest moment pe piata locala exista o cerere si pentru variante colorate de electrocasnice incorporabile. Cele mai apreciate sunt nuantele de bej, gri sau negru, utilizate de cele mai multe ori in cazul bucatariilor rustice.

Pentru alegerea electrocasnicelor incorporabile, romanii se ghideaza in primul rand dupa criteriul pretului. De asemenea, conteaza mult increderea in promisiunea brand-ului precum si specificatiile tehnice sau caracteristicile urmarite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri