Pregatind pasul de anul viitor spre 3G, Orange a marit numarul oraselor aflate sub acoperirea tehnologiei intermediare EDGE de la 28 la 33.

Operatorul de telefonie mobilla Orange a anuntat extinderea acoperirii EDGE pentru inca 5 orase: Sibiu, Baia-Mare, Tulcea, Drobeta-Turnu Severin si Deva. Astfel, clientii Orange din aceste orase au posibilitatea de a urmari pe telefonul mobil si prin intermediul tehnologiei EDGE televiziune in direct, stiri, videoclipuri, muzica, filme.

In prezent, sectiunea de servicii video din portalul Orange World ofera acces la 4 posturi de televiziune 2 in direct (PRO TV International si N24) si emisiuni inregistrate ale PRO TV si National TV. Pe langa emisiunile TV in direct sau inregistrate - clientii pot viziona si imagini live din Piata Victoriei, clipuri in timp near-live din UEFA Champions League, videoclipuri muzicale, prezentari de filme precum si interviuri cu vedetele locale.

Reteaua de banda larga acopera in acest moment 33 de orase, continuand astfel strategia de crestere a disponibilitatii serviciilor mobile de mare viteza pentru un numar cat mai mare de utilizatori din Romania. Orasele in care clientii pot beneficia de tehnologia EDGE sunt: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Ploiesti, Craiova, Oradea, Iasi, Galati, Arad, Bacau, Pitesti, Braila, Botosani, Targu-Jiu, Slatina, Resita, Vaslui, Calarasi, Alexandria, Giurgiu, Slobozia, Zalau, Miercurea-Ciuc, Targoviste, Ramnicu-Valcea, Suceava, la care s-au adaugat acum Sibiu, Baia-Mare, Tulcea, Drobeta-Turnu Severin si Deva. In plus, reteaua EDGE este disponibila si in toate statiunile de pe litoral.

Incepand din luna noiembrie, Orange a redus in medie cu 50% tarifele la abonamentele si optiunile de date EDGE/GPRS existente si a lansat altele noi cu trafic inclus pentru a raspunde cat mai bine cerintelor pietei. De asemenea, pentru cei care acceseaza frecvent internetul, Orange a lansat si o optiune de Internet mobil cu trafic nelimitat prin tehnologia EDGE/GPRS Internet Unlimited. Aceasta optiune completeaza oferta de optiuni care permit acces Internet nelimitat in weekend, in timpul zilei sau al noptii.

Conform declaratiilor companiei, strategia Orange preconizeaza ca in urmatorii doi ani aproximativ 70% din populatia tarii sa fie sub acoperirea tehnologiei EDGE.

Orange a fost primul operator care a lansat pe piata romaneasca serviciile video, inca din octombrie 2004, atat prin EDGE cat si prin GPRS si este singurul operator care ofera astfel de servicii atat abonatilor, cat si utilizatorilor PrePay.

Cele mai accesate servicii video din portalul Orange World in 2005 au fost Live TV (37%), stirile (17%) si videoclipurile muzicale (14%), urmate de alte domenii precum filme si emisiuni TV, sport, Live cam, trailers, VIP corner.

Datorita tehnologiei EDGE clientii Orange din 33 de orase beneficiaza de o calitate superioara si viteza sporita pentru a urmari televiziune in direct pe telefonul mobil, a accesa serviciile video din portalul Orange World, sau pentru a transmite fisiere de date, accesa aplicatii ca Intranet sau Outlook in conditii de mobilitate totala, a declarat Thierry Mollet, director comercial al Orange Romania


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri