Studioul colaborativ faciliteaza comunicarea directa, la nivel mondial, reducand necesitatea deplasarilor si imbunatatind productivitatea
HP a lansat primul studio colaborativ de acest tip, realizat impreuna cu DreamWorks Animation SKG, pentru a simula intalnirile de afaceri directe, la distante mari.

Studioul colaborativ Halo le permite persoanelor aflate in locatii diferite sa comunice in timp real, fata in fata, ca si cum s-ar afla in aceeasi incapere. Indiferent daca este vorba de locatii dintr-o singura tara sau din intreaga lume, utilizatorii pot sa se auda sau sa isi vada reactiile fizice si emotionale determinate de informatiile primite si de modul in care decurge conversatia.

Oferindu-le participantilor senzatia incredibila ca se afla in aceeasi camera, studioul colaborativ Halo transforma deja modul de comunicare in intreaga lume al unor companii precum PepsiCo, Advanced Micro Devices si DreamWorks. Halo imbunatateste semnificativ eficienta lucrului in echipa, ofera capabilitati pentru luarea mai rapida a deciziilor si reduce necesitatea deplasarilor.

Vyomesh Joshi, vicepresedinte executiv al grupului HP Imaging and Printing, si Jeffrey Katzenberg, directorul executiv al DreamWorks, au inaugurat oficial studioul colaborativ din New York City.

Studioul colaborativ HP Halo le permite echipelor aflate la distanta sa lucreze impreuna intr-o ambianta atat de reala, incat participantii au senzatia ca se afla in aceeasi camera, spune Joshi. Pentru a crea aceasta senzatie, HP isi foloseste experienta in domeniul culorilor, prelucrarii imaginilor si retelisticii. Dupa parerea noastra, aceasta tehnologie va submina piata video-conferintelor traditionale si va schimba modul de lucru al oamenilor pe piata globala.

Inca de la productia filmului animat Shrek2, DreamWorks a realizat o recuperare semnificativa a investitiilor folosind tehnologia Halo. Prin conectarea echipelor sale din California cu cele din Glendale si Redwood City, DreamWorks a reusit sa accelereze multe aspecte ale productiei.

In 2002, in timp ce lucram la Shrek 2, ne-am dat seama ca DreamWorks are nevoie de realizarea unei colaborari directe intre talentele creative importante, aflate in locatii diferite, spune Katzenberg. Nu am fost satisfacuti de sistemele de video-conferinta disponibile, asa ca am proiectat o solutie colaborativa care sa raspunda cerintelor noastre. HP a preluat sistemul si l-a transformat in Halo, care este in prezent singura solutie de pe piata care permite acest tip de comunicare eficienta.

HP Halo: O noua dimensiune a colaborarii

Comparativ cu orice alt instrument colaborativ existent in prezent pe piata, solutia colaborativa HP Halo este un studio de emisie proiectat riguros, care contine toate componentele necesare pentru a imbunatati comunicarea de afaceri.

Pentru a se conecta prin aceasta tehnologie, companiile trebuie sa achizitioneze cel putin doua camere Halo, fiecare proiectata pentru sase persoane. In fiecare camera exista trei ecrane cu plasma, care le permit participantilor sa-i vada pe cei cu care coloboreaza in imagini de dimensiuni reale. Aceste camere sunt echipate cu lumini si sisteme audio, cu o calitate de studio, iar participantii folosesc o interfata simpla on-screen pentru a putea incepe comunicarea prin doar cateva clicuri de mouse.

Un sistem complex de control al software-ului asigura functionarea simpla si fara probleme a tuturor camerelor Halo impreuna. De asemenea, sistemul de control realizeaza calibrarea fidela a imaginilor, astfel incat participantii se vad unii pe altii exact asa cum sunt in viata reala. O retea dedicata, HP Halo Video Exchange, asigura o latime de banda de inalta fiabilitate, cu intarzieri imperceptibile intre studiourile Halo din intreaga lume.

Pentru a asigura o conexiune 24x7 si a elimina necesitatea ca organizatiile de dimensiuni mari sa se ocupe singure de operarea si intretinerea unei camere Halo, printre serviciile oferite sunt incluse gestiunea si operarea retelei, diagnosticarea si calibrarea de la distanta, consultanta, garantia echipamentelor, service-ul si reparatiile non-stop.

Participantii la discutii pot sa utilizeze cu usurinta impreuna documente si date, direct de pe notebook-ul propriu, cu persoane aflate in alte camere, folosind un ecran colaborativ montat deasupra ecranelor cu plasma. Incaperea contine si o camera cu capabilitati avansate de transfocare, care le permite acestora sa mareasca obiectele de pe masa, dezvaluind cele mai fine detalii si nuante, precum si un telefon care deschide o linie de conferinta cu cei care nu se afla intr-o camera Halo.

Prin Halo se creeaza o legatura personala pe care nu o asigura nici o alta tehnologie pe care am folosit-o pana acum, spune Steve Reinemund, directorul executiv al PepsiCo. Halo este una dintre cele mai bune investitii pe care am facut-o pentru a ne imbunatati eficienta afacerii si echilibrul dintre munca si viata personala a angajatilornostri.

Studioul colaborativ HP Halo imbunatateste timpul de lansare pe piata

Folosind studioul colaborativ Halo pentru a produce Shrek 2, procesul de creatie de la DreamWorks a decurs fara intreruperi, datorita faptului ca ilustratiile color de maxima importanta au putut fi aprobate intre locatii prin intermediul platformelor HP cu rezolutie inalta si culori calibrate. Folosind camerele Halo, cunostintele tehnice care fac sa prinda viata imaginile generate de computer au putut fi folosite in toate locatiile implicate in procesul de productie. Datorita tehnologiei Halo, DreamWorks a avut posibilitatea sa foloseasca cele mai talentate persoane si sa le asigure comunicarea pentru a crea unul dintre cele mai de succes filme de animatie.

PepsiCo a instalat studiouri colaborative HP Halo la trei dintre sediile sale centrale din Chicago, New York si Plano, Texas. Inainte de a utiliza camerele Halo, directorii din cadrul companiei calatoreau frecvent intre cele trei orase pentru intalniri interne. De cand au inceput sa foloseasca tehnologia Halo, calatoriile acestora doar pentru afaceri interne intre cele trei locatii au fost reduse substantial, iar in unele cazuri chiar eliminate. Acest lucru genereaza o accelerare a luarii deciziilor, o productivitate globala mai mare, cheltuieli mai mici si o imbunatatire a calitatii vietii.

AMD, compania de proiectare si productie de microprocesoare, obtine beneficii similare prin utilizarea studiourilor colaborative HP Halo instalate la sediul sau central din Sunnyvale, California si la filiala din Austin, Texas. Cu ajutorul tehnologiei Halo, AMD a crescut frecventa, viteza si calitatea interactiunilor intre angajatii cu functii executive si aproape a eliminat necesitatea ca acestia sa petreaca o zi intreaga calatorind intre locatii pentru intalniri interne.

HP are 13 studiouri colaborative Halo instalate in filialele sale din intreaga lume. Camerele imbunatesc calitatea vietii angajatilor, partenerilor si clientilor, avand in vedere ca acestia pot sa-si desfasoare afacerile mai eficient si sa petreaca mai putin timp in aeroporturi si avioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri