Compania de telecomunicatii Euroweb International a anuntat ca vinde subsidiarele din Romania si Ungaria. Tranzactia se va face pentru 30 de milioane de dolari.
Conducerea Euroweb a anuntat ca a semnat un acord in acest sens cu operatorul ungar Invitel Tavkozlesi Szolgaltato. Aceasta tranzactie incheie un an destul de agitat pe piata IT&C autohtona. Cele mai importante tranzactii au fost cele prin care Vodafone a achizitionat Connex si cea prin care UPC a inghitit Astral. Credem ca pretul de 30 de milioane de dolari reflecta succesul strategiei noastre de fuziuni si achizitii pe care am implementat-o in ultimii ani. Dupa inchiderea vinzarii celor doua filiale cu activitati de Internet si telecom, contemplam la noi posibilitati de afaceri in sectorul IT, a declarat directorul general al Euroweb, Csaba Toro, citat de MEDIAFAX.

Avizul concurentei

Vinzarea celor doua subsidiare va trebui aprobata de autoritatile de reglementare a concurentei din Romania si Ungaria, precum si de actionarii Euroweb.

Potrivit oficialilor companiei, 98% din valoarea tranzactiei, adica 29,4 milioane de dolari, vor fi platiti la finalizarea acordului, restul de 2% urmind a fi achitati dupa eliberarea de catre un auditor a unui document care sa certifice ca cele doua filiale nu au datorii.

Veniturile obtinute de Euroweb Romania in primele noua luni ale anului au atins 12,5 milioane de dolari, in crestere cu 37% fata de acelasi interval al anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri