Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul grupului finlandez Nokia, cu operatiuni de productie si in Romania, din cauza presiunilor asupra producatorului de telefoane mobile din partea competitorilor, potrivit Mediafax.
Calificativul pentru credite pe termen lung a fost revizuit de la "A-" la "BBB+", la fel ca cel pentru datorii negarantate, cu prioritate la plata, potrivit unui comunicat al Fitch. Perspectiva ratingului pe termen lung este negativa.

Ratingul pentru creditele pe termen scurt a fost confirmat la "F2".

Pozitia Nokia pe piata telefoanelor mobile este amenintata atat pe segmentul scump al smartphone-urilor, de pe pietele mai mature din Vest, cat si pe cel al produselor ieftine destinate pietelor emergente, precum China sau India, traditional controlate de gerupul finlandez.

Fitch estimeaza ca Nokia a coborat la o cota de 28% pe piata mondiala in trimestrul al treilea, de la 37% in trimestrul al treilea al anului trecut.

Perspectiva negativa reflecta riscul continuarii declinului cotei de piata a grupului si posibilitatea ca marjele sa fie afectate de incercarea Nokia de a-si pozitia.

Nokia este prezenta si in Romania, unde produce telefoane mobile la fabrica din comuna Jucu, in apropiere de Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri