ABC Data, distribuitor polonez de IT in Europa Centrale si de Est, a achizitionat 51% din actiunile companiei de distributie Scop, iar in termen de trei ani va deveni singurul proprietar al companiei, au anuntat oficialii celor doua companii. Valoarea tranzactiei este evaluata la 5 milioane de euro conform presei poloneze.
"Decizia de a ne uni fortele cu partenerul nostru din Polonia este o componenta a strategiei noastre de dezvoltare a Scop Computers. Majoritatea actiunilor la compania noastra este preluata de o companie stabila, puternica, una dintre cele mai mari companii din zona noastra europeana. De acum inainte devenim parte a grupului ABC Data, avand acelasi obiectiv strategic de a mentine si consolida pozitia de lider in distributia IT in Europa Centrala si de Est. Sunt convins ca investitia companiei ABC Data in Scop Computers si activitatea comuna viitoare vor intari in mod eficient pozitia noastra pe piata romaneasca", a declarat Alexandru Visan, fondator si director general al Scop Computers SA.

Odata cu integrarea Scop Computers in grupul polonez ABC Data, la 30 noiembrie 2010 a mai fost semnat un acord intre ABC Data si Mokito Management Limited, in calitate de actionar minoritar, ceea ce presupune ca, in perioada 2010-2013, ABC Data va prelua restul de 49% din actiuni la Scop Computers de la Mokito Management Limited. .

Infiintata in anul 1994, Scop Computers este una dintre cele mai mari companii de distributie IT din Romania.

Aceasta are peste 130 de angajati, parteneriate cu peste 30 de producatori si o retea de distributie formata din peste 1000 de parteneri.

In 2009, Scop a realizat o cifra de afaceri de 81,6 milioane de euro si un profit net de 1,1 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. Pentru acest an conducerea distribuitorului estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 20% fata de 2009.

Scop Computers faca parte din grupul Scop care este format si din companiile Chara Software (solutii software de business) si Docentris (solutii de procesare si management al documentelor).


ABC Data SA activeaza pe piata poloneza de 20 de ani. In 2005, s-a extins in Republica Ceha, in 2007 in Slovacia si in septembrie 2010 in Lituania.

Actiunile ABC Data au fost listate la Bursa din Varsovia la 17 iunie 2010. Compania are cea mai larga gama de produse oferite de distribuitorii IT din Europa Centrala si de Est.

Pentru acest an conducerea companiei anticipeaza o cifra de afaceri de 607,4 milioane de euro si un profit net de 7,7 milioane de euro.

Dupa primele trei trimestre ale anului, veniturile totale ale companiei s-au ridicat la 1,76 miliarde de zloti polonezi (443 milioane de euro), iar profitul net a fost de 5,1 milioane de euro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri