Reteaua de socializare profesionala LinkedIn intentioneaza sa se listeze pe bursa in 2011 si deja a ales consultantii financiari, scrie Reuters citand surse familiare companiei. Acestea nu au oferit date despre cifra la care este evaluat site-ul.
Printre cei cu care LinkedIn lucreaza pentru listare se numara bancile Morgan Stanley, Bank of America and JPMorgan.

"O oferta publica initiala (IPO) este doar una dintre scenariile pe care le luam in considerare”, a declarat un purtator de cuvant al site-ului care are peste 85 de milioane de membri la nivel mondial.

Reteaua de socializare nu isi publica rezultatele financiare si obtine venituri din publicitate si servicii premium.

Tot mai multe companii de internet (precum LinkedIn ori Zynga- producatorul popularului joc FarmVille) se gandesc la posibilitatea de a castiga bani pe bursa de teama ca viitoarea listare a Facebook i-ar lasa fara investitori.

"Unele dintre aceste companii vor sa faca un IPO pentru ca vor sa bata Facebook, dar si pe altii. Daca Facebook ar fi mers pe bursa inaintea LinkedIn, credeti ca i-ar mai fi oferit cineva atentie?”, au mai afirmat sursele Reuters.

Conducerea Facebook nu doreste sa listeze compania pana in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri