Peste 80% dintre furnizorii de retele sau servicii de comunicatii au parcurs, pana la finele anului 2010, procedura de reautorizare pentru pastrarea dreptului de a activa pe piata de profil, proces in urma caruia au ramas 1.436 din cei peste 1.900 de furnizori inregistrati.
"La intrarea in vigoare a noului regim de autorizare generala, peste 1.900 de furnizori aveau obligatia de a se reautoriza pana la 31 decembrie 2010 (...). 82% dintre acestia au raspuns demersului, 1.436 de furnizori optand pentru pastrarea dreptului, in timp ce 193 au renuntat la calitatea de furnizor", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

In afara acestora, 285 de furnizori nu au transmis notificarea si astfel le-a incetat dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii, iar alti 60 de furnizori nu pot activa inca pe piata intrucat notificarile transmise de acestia nu au indeplinit cerintele legale, se precizeaza in comunicat.

Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in prezent, un numar de 1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii sunt autorizati.

"Dintre acestia, 1.436 sunt furnizori care au parcurs procesul de reautorizare in conformitate cu noul regim de autorizare stabilit de ANCOM in anul 2010, iar 108 sunt furnizori noi care au intrat pe aceasta piata", se spune in comunicat.

Furnizarea serviciilor de comunicatii fara detinerea unei autorizatii reprezinta contraventie si poate fi sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri mai mica de 5.000.000 lei, sau in cuantum de pana la 2% din cifra de afaceri, iar in cazul unor incalcari repetate, in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri, pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri de peste 5.000.000 lei.

Adoptarea Deciziei 338/2010, in baza careia s-a efectuat reautorizarea furnizorilor de comunicatii electronice, a avut ca scop, in principal, eficientizarea procedurii de autorizare, inclusiv prin clarificarea si actualizarea unor aspecte precum: formularul-tip al notificarii si fisa de descriere a retelelor si serviciilor, procedura de suspendare a dreptului de a furniza toate sau anumite categorii de retele sau de servicii de comunicatii electronice, respectiv de incetare a dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice.

De asemenea, actualul regim de autorizare generala a fost necesar pentru a reflecta atat modificarile si completarile din ultimii ani ale cadrului de reglementare din domeniul comunicatiilor cat si evolutiile tehnologice de pe piata.

ANCOM este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri