Apple a inregistrat un profit mai mare cu 78% in ultimele trei luni ale anului trecut si venituri record, datorita vanzarilor de iPad-uri si iPhone-uri, informeaza The Wall Street Journal.
Venitul net al companiei in primul trimestru fiscal al anului 2010 - 2011 a ajuns la 6 miliarde dolari, de la 3,38 miliarde dolari, cat s-a obtinut in aceeasi perioada a anului fiscal anterior.

Vanzarile Apple au crescut cu 71%, la o suma record de 26,74 miliarde dolari, cu doua miliarde de dolari mai mult fata de cat estimasera analistii, ca urmare a numarului mare de iPad-uri, iPhone-uri si computere Macintosh vandute.

Compania a vandut 7,33 milioane de tablete iPad in trimestrul mentionat, desi oficialii Apple se asteptau sa vanda doar 6 milioane de unitati. De asemenea, in aceeasi perioada, s-au cumparat 16,2 milioane de iPhone-uri, aproape de doua ori mai multe decat in perioada similara a anului fiscal anterior.

Totodata, in ultimele trei luni ale lui 2010, Apple a vandut 4,1 milioane de calculatoare Macintosh, in plus cu 23% fata de anul precedent, si 19,5 milioane de iPod-uri (-7%).

Actiunile Apple au scazut, saptamana aceasta, cu 7,5% pe bursa din Frankfurt dupa ce Steve Jobs, directorul general al companiei californiene, a afirmat ca se va retrage pentru o perioada din cauza unor probleme medicale.

In timpul absentei lui Jobs, activitatea companiei va fi condusa de Tim Cook, directorul de operatiuni al Apple. Insa seful producatorului IT va ramane CEO si va fi implicat in toate deciziile majore privind viitorul companiei.

Vezi si Trecutul, prezentul si viitorul Apple, in viziunea co-fondatorului companiei


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri