Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, va trece anul acesta printr-un amplu proces de reorganizare ce presupune, printre alte, si o serie de concedieri la nivel de top management, informeaza cotidianul german Wirtschaftswoche.
Pe fondul pierderii cotei de piata, Stephen Elop, cel care a preluat in septembrie 2010 conducerea Nokia, va anunta luna aceasta o strategie de reorganizare a companiei, ce ar putea include si schimbari in structura de management. Astfel, Mary T. McDowell, sefa diviziei de telefoane mobile, ar putea parasi compania alaturi de Kai Oistamo, chief development officer, si Tero Ojanpera, managerul responsabil de servicii si solutii mobile.

Elop a apelat deja la firme de recrutare pentru a cauta inlocuitori, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Nokia detine aproximativ 37,4% din piata de terminale smartphone, ca urmare a competitiei cu Apple si telefoanele Android care au redus cota de piata a companiei de la 45% in urma cu un an.

Stephen Elop, fostul sef al diviziei de business a Microsoft, a fost numit in luna septembrie 2010 la conducerea Nokia, principalul obiectiv al acestuia fiind consolidarea pozitiei companiei pe piata smartphone.

Grupul finlandez nu a reusit sa scoata pe piata din anul 2006 un model smartphone de top cu succes la public, dupa emblematicul N95, si a pierdut pozitia de lider pe segmentul de top al pietei smartphone in favoarea Apple.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri