Microsoft: Update-urile Patch Tuesdayconform planului
Microsoft a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca va furniza marti, 10 ianuarie, doua update-uri de securitate, ca parte a ciclului sau lunar de lansare de patch-uri de securitate.

In raspuns la presiunea din partea clientilor, producatorul software a furnizat joia trecuta un fix pentru o scapare Windows prezenta in modul in care Windows interpreteaza imaginile Windows Meta File. Scaparea a fost deja exploatata in cateva atacuri.

Microsoft a declarat anterior ca va astepta pana la data programata a Patch Tuesday pentru a lansa rezolvarea pentru problema WMF. A revenit, apoi, declarand ca lansarea de joi nu inseamna ca se sare peste Patch Tuesday.

Saptamana aceasta, Microsoft intentioneaza sa furnizeze doua update-uri aditionale de securitate : unul pentru Windows si unul pentru Microsoft Office si serverul email Exchange.

Potrivit Microsoft, ambele update-uri vor rezolva cel putin o scapare critica. Microsoft evalueaza drept critica orice amenintare de securitate care ar putea permite unui virus Internet sa se raspandeasca fara nici o actiune din partea utilizatorului.

Insa, Microsoft nu a specificat ce componente ale Windows sunt reparate prin update-ul de marti sau cate vulnerabilitati rezolva. Compania a metionat ca ambele patch-uri ar putea necesita restartarea software-ului.

Microsoft ofera in avans informatii despre patch-urile de securitate astfel incat utilizatorii sa se poata pregati pentru instalarea lor. In aceasi zi, Microsoft intentioneaza sa lanseze o versiune revizuita a Windows Malicious Software Removal Tool. Software-ul detecteaza si indeparteaza codurile malitioase comune plasate pe computere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri