Americanul Harry Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit sambata, in resedinta sa din statul Tennessee, la varsta de 94 de ani, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Harry Coover (foto) a descoperit celebrul adeziv din intamplare, in perioada in care lucra pentru compania Eastman Kodak, a declarat nepotul sau, Adam Paul.

Un asistent al acestei companii a observat la un moment dat ca prismele a doua refractometre erau ferm lipite de o anumita substanta.

Inventatorul american si colegii sai au realizat potentialul acelui adeziv in anul 1951, potrivit site-ului Super Glue Corporation.

Cianoacrilatul, denumirea stiintifica a acestui lipici, a fost descoperit in realitate cu cativa ani mai devreme. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, oamenii de stiinta incercau sa obtina materiale din care sa fabrice lunete de calitate superioara pentru mitraliere, dar au renuntat sa foloseasca cianoacrilatul in acel scop deoarece aceasta substanta lipea absolut orice.

In 2010, Harry Coover a primit din partea presedintelui american Barack Obama Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie.

Harry Coover a devenit vicepresedintele diviziei de cercetare a companiei Eastman Kodak, iar echipa de cercetatori pe care a coordonat-o a reusit sa patenteze peste 460 de inventii. Harry Coover a fost inclus, in anul 2004, in National Inventors Hall of Fame din Ohio.

Harry Coover s-a nascut in Newark, din statul Delaware, si a obtinut o diploma de inginer chimist la Hobart College din New York si un doctorat in chimie la Universitatea Cornell din New York.

SURSA FOTO: ABC News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri