Grupul financiar britanic Barclays si-ar putea muta sediul de la Londra la New York, din cauza unor reglementari mai stricte pentru sectorul bancar avute in vedere de autoritatile din Marea Britanie, potrivit unei surse citate de cotidianul american Wall Street Journal.
Banca deruleaza o analiza detaliata a posibilelor piedici juridice in transferul sediului la New York si a avut discutii preliminare cu oficiali americani ai autoritatilor de reglementare, a afirmat o sursa implicata in acest proces, informeaza Mediafax.

Barclays estimeaza costurile schimbarii locatiei sediului la "cateva sute de milioane de lire sterline", in plus fata de 30 de milioane de lire sterline (48 milioane de dolari) pentru lucrari premergatoare.

O decizie nu este asteptata cel putin pana in luna septembrie, cand vor fi clarificate elemente cheie ale reformei sectorului financiar si va exista o anumita claritate in privinta directiei pe care o va urma reglementarea in Marea Britanie.

Autoritatile bancare britanice au indicat ca rata de adecvare a capitalului bancilor ar trebuie sa fie de 10%, fata de 7% prevazut in acordul Basel III.

Un alt mare grup financiar britanic, HSBC, a analizat mutarea sediului din Marea Britanie, la Hong Kong, potrivit presei internationale, insa informatia a fost negata de institutia financiara.

Sursa foto: Barclays.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri