Alan Greenspan , presedintele Rezervei Federale (Fed), urmeaza sa se alature unui grup elitist de de personalitati care castiga sume de bani compuse din sase cifre doar pentru sustinerea unui discurs care urmeaza unor conferinte sau pranzuri oficiale, scrie Financial Times. Greenspan isi va incepe aceasta activitate rentabila odata cu incheierea mandatului sau de guvernator al bancii centrale din Statele Unite care se va produce la sfarsitul acestei luni.

Asadar, in contextul in care numarul de solicitari pentru sustinerea de dicursuri este tott mai mare, Alan Grrenspan va deveni unul dintre cei mai importanti clienti ai Washington Speakers Bureau (WSB).
WSB se numara printre cele mai prestigioase firme care organizeaza apariiiin public ale unor personalitai precum Colin Powell, fostul secretar de stat al Statelor Unite.

Conducatorul economiei SUA va deveni cel mai cautat speaker

Financial Tomes estimeaza ca Alan Greenspan ar deveni unul dintre cei mai cautai vorbitori din lume, dupa retragerea sa din funcia de presedinte al FED. Astfel, el se va alatura pleiadei de personalitai din care fac parte fostul presedinte Bill Clinton , dar si Jack Welch, fost director executiv al General Electric.

Totusi, pentru Greenspan, castigurile din astfel de surse nu vor reprezenta o prioritate deoarece acesta detine investitii care se cifreaza la mai multe milioane de dolari.

In acelasi timp, in cazul in care va onora invitaiile pentru susinerea de discursuri din partea companiilor si a organizatorilor de conferine, Greenspan, carein prezent are un salariu anual de 180.100 de dolari, ar obtine venituri suplimentare in valoare de 150.000 de dolari pentru o singura apariiein public in SUA, conform unui expert din domeniu, cu toate ca WSB percepe procente foarte mari din onorariu.

Greenspan conduce politica monetara a SUA vreme de doua decenii si supravegheaza deciziile bancii centrale cu privire la dobanzi. Astfel, acesta sfatuieste Congresul si pe presedinte in legatura cu problemele economice. Prin aciunile si longevitatea sain funcie, a castigat o mare influena pe Wall Street. Din luna februarie, Greenspan va fi inlocuit de Ben Bernanke, unul dintre cei mai apreciati experti in politica monetara din America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri