Rata somajului a scazut in luna februarie in Uniunea Europeana la 9,5%, de la 9,6% in ianuarie, iar in zona euro a coborat de la 10% la 9,9%, potrivit datelor prezentate de Eurostat, informeaza Mediafax.
Institutul de statistica al UE estimeaza ca numarul somerilor a scazut in februarie cu 99.000, la 23,051 milioane de persoane. In zona euro, numarul persoanelor fara loc de munca a coborat totodata cu 77.000 fata de ianuarie, la 15,747 milioane.

Cele mai reduse rate ale somajului au fost inregistrate in Olanda (4,3%), Luxemburg (4,5%) si Austria (4,8%), iar cele mai ridicate in Spania (20,5%), Lituania (17,4% in trimestrul al patrulea din 2010) si Letonia (17,3% in ultimele trei luni ale anului trecut).

Romania a avut un somaj de 7,4% in trimestrul al patrulea al anului trecut, printre cele mai reduse din UE.

Potrivit datelor prezentate anterior de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), rata somajului la nivel national a fost in februarie de 6,58%, fata de 6,74% in ianuarie 2011, fiind inregistrati 600.308 de someri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri