Volumul schimburilor comerciale a inregistrat o crestere record de 14,5% anul trecut, peste estimarea initiala de 13,5%, insa ritmul recuperarii va incetini in acest an la 6,5%, potrivit Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), noteaza Mediafax.
"Dupa cresterea fara precedent de 14,5% a volumului exporturilor in 2010, cresterea comertului mondial ar trebui sa incetineasca la 6,5% in acest an", a anuntat organizatia.

Intensificarea schimburilor comerciale anul trecut a permis comertului global sa revina la nivelul anterior crizei, insa acesta nu este un trend pe termen lung.

Evolutia de anul acesta este marcat de incertitudini ca efectele crizei, impactul dezastrului din Japonia, revoltele din unele state producatoare de petrol sau cresterea preturilor la alimente, a avertizat OMC.

In cazul in care impactul negativ al acestor evenimente va depasi asteptarile, OMC ar putea revizui in scadere estimarea privind schimburile comerciale pentru acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri