Euro a urcat, vineri, la maximul ultimelor 15 luni fata de dolar, sustinut de asteptarile unor noi majorari ale dobanzii cheie in zona euro, in timp ce moneda americana a fost influentata negativ de riscul ca activitatile guvernului SUA sa fie blocate de un esec al negocierilor privind bugetul.
Moneda europeana a urcat la 1,4422 dolari pe unitate pe platforma de tranzactionare EBS, ca urmare a cererii din partea fondurilor suverane din Orientul Mijlociu, potrivit Mediafax.

Dolarul a atins cel mai redus nivel dupa decembrie 2009 fata de un cos de sase valute impotante, in conditiile in care Casa Alba si Congresul lucreaza intens pentru un acord referitor la bugetul din acest an, pana la sfarsitul acestei zile, in vederea evitarii opririi activitatilor guvernamentale.

"Cursul euro poate ajunge la 1,5 dolari pe unitate in urmatoarele cateva luni", a declarat Dennis van den Bosch, manager de portofoliu la compania Henderson Global Investors.

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat, joi, dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, iar presedintele Jean-Claude Trichet a declarat ca institutia pe care o conduce este pregatita sa ia noi masuri de acest fel, daca va fi necesar pentru temperarea inflatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri