Un fond chinez de stat cu active de 300 de miliarde de dolari cauta oportunitati de investitii in Europa, chiar daca se asteapta ca regiunea va fi cel mai puternic afectata de o incetinire a economiei mondiale anul urmator, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Economia mondiala va incetini puternic anul urmator, sau chiar va intra in recesiune, in contextul in care unele state retrag masurile de stimulare a cresterii, iar altele inaspresc politicile monetare, a afirmat presedintele fondului China Investment Corp, Lou Jiwei.

Europa are cele mai pesimiste perspective intre economiile avansate, in parte din cauza crizei datoriilor din zona euro, a adaugat el.

"Piata interna europeana nu-si revine foarte repede, asa ca, probabil, economia este sustinuta de cererea externa. Asta nu inseamna ca nu suntem dornici sa investim in Europa. Cautam oportunitati in regiune", a spus Lou.

Anumite cadre institutionale din Europa ofera posibilitati mai atractive decat in alte state.

"De exemplu, in probleme de infrastructura, modelul de parteneriat public-privat din Europa este mult mai bun decat cel din SUA", a afirmat el.

Presedintele China Investment Corp se asteapta ca economiile avansate sa-si retraga programele de sustinere a cresterii in ultimul trimestru al anului, cu impact negativ la nivel mondial, in timp ce pietele emergente vor inaspri politicile monetare si vor permite aprecierea propriilor monede, determinand astfel o incetinire a avansul economic in statele respective.

China Investment Corp a fost infiintat in 2007 pentru a investi rezervele valutare masive ale Chinei in active cu randamente ridicate. Fondul a avut in 2009 un randament de 12%, fata de o pierdere de 2% in 2008.

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au crescut cu aproape 200 de miliarde de dolari in primul trimestru, si au atins un nou nivel record, de 3.050 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri