Compania media Walt Disney poarta discutii in vederea achizitionarii studiourilor de filme si animatie Pixar, informeaza Wall Street Journal. Pixar, studiourile care au creat filmele de desene animate Toy Story si Monsters Inc., sunt detinute de Steve Jobs, fondatorul si presedintele Apple.

Potrivit unor surse din piata, Disney este dispusa sa ofere 6,7 miliarde de dolari in schimbul companiei Pixar, adica mai mult decat valoarea de piata a afacerii lui Steve Jobs. In uma acestei tranzactii, proprietarul Pixar va deveni cel mai important actionar al gigantului media Walt Disney, insa nici un reprezentant al celor doua companii nu a confirmat acest deal.

Parteneriatul Disney-Pixar are o istorie indelungata, iar inceputul anului 2004 a reprezentat un soc in lumea entertainmentului digital. Atunci, seful de la Apple a rupt relatiile dintre Pixar si gigantul media Disney, specialistii anticipand la acea data ca studiourile lui Steve Jobs vor deveni unul din liderii divertismentului digital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri