Cei mai bogati americani din istorie sau facut remarcati mai ales in perioade economice in care clasele sociale erau puternic diferentiate unele de altele, prosperitatea unor intreprinzatori fiind scoasa si mai mult in evidenta de lipsurile in care isi duceau existenta celelalte paturi sociale, relateaza Business Insider.
In lista urmatoare veti putea regasi personalitati din perioada contemporana dar si figuri din istoria Statelor Unite ale Americii.

Valoarea averii fiecarui miliardar este cea maxim inregistrata, toate sumele fiind ajustate tinandu-se cont de rata inflatiei.

13. Warren Buffett (foto sus)

Anul nasterii: 1930;

“Oracolul din Omaha” a reusit sa acumuleze 63,9 miliarde dolari dupa ce s-a instalat la carma Berkshire Hathaway in 1970. Cu toate acestea, investitorul a promis ca va dona 99% din averea sa.

12. Sam Walton

Anul nasterii: 1918;

In ciuda celor 64,5 miliade dolari, fondatorul Walmart a fost faimos pentru stilul sau de viata. Cei patru copii ai sai au fiecare averi in jurul a 20 miliarde dolari.

11. Marshall Field (foto jos)

Avere: 66,1 miliarde dolari;

Anul nasterii:
1834;

In timpul razboiului civil, Marshall Field a dezvoltat o retea de magazine in Chicago.

10. Stephen Van Rensselaer

Avere: 68,5 miliarde dolari;

Anul nasterii: 1764;

Rensselaer a fost mostenitorul uneia din cele mai importante proprietati imobiliare din Statele Unite ale Americii. Cu o parte din averea sa, el a fondat Institutul Politehnic Rensselaer.

9. Jay Gould

Avere: 71,2 miliarde dolari;

Anul nasterii: 1836;

Gould a fost implicat in dezvoltarea transportului feroviar in perioada de boom din secolulul 19.
Impreuna cu James Fisk a detinut o cota importanta din piata de aur din acea perioada, avand posibilitatea de a influenta in mod direct piata.

8. Frederick Weyerhaeuser

Avere: 79,4 miliarde dolari;

Anul nasterii: 1834;

Dupa ce a emigrat din Germania in Statele Unite ale Americii, a creat Weyerhauser Co , una din cele mai mari companii de cherestea din tara.

7. A.T. Stewart

Avere: 88,9 miliarde dolari;

Anul nasterii: 1803;

Antreprenorul a construit primul magazin universal din Manhattan, dezvoltand ulterior un lant de astfel de magazine.

Cititi ierarhia integrala pe site-ul BusinessInsider.com.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri