Asiguratorul american AIG, salvat de la faliment in 2008 de Federal Reserve, a incercat in ultimele saptamani sa caute sprijin in randul investitorilor si a agentiilor de rating pentru a vinde obligatiuni garantate prin polite de asigurare de viata, scrie The Wall Street Journal.
Efortul asiguratorului a creat insa valuri de controverse, criticii numind aceste titluri drept "obligatiuni ale mortii", deoarece ajung la maturitate atunci cand asiguratul moare.

Standard & Poor's a refuzat, de asemenea, sa ofere un rating pentru aceste titluri, un pas esential in vanzarea de astfel de valori mobiliare pentru majoritatea investitorilor.

Aceasta ultima miscare a AIG, scoate in evidenta rolul major al asiguratorului ca investitor in piata de life settlements, un rol care a trecut pana acum neobservat. Portofoliul asiguratorului de life settlements se ridica la aproximativ 18 miliarde dolari in beneficii anticipate cauzate de moarte, adica mai bine de o treime din piata (45 de miliarde de dolari).

Printr-o tranzactie sau acord de tip life settlement un asigurat poate vinde polita de asigurare de viata, ori dreptul de a primi beneficii dupa moarte catre o entitate, alta decat asiguratorul care a emis polita. Asigurarea de viata este vinduta catre o terta parte pentru mai mult decat valoarea actuala in numerar si mai putin decit valoarea nominala de incasat in cazul in care riscul asigurat se produce.

Pentru multi investitori, multe life settlements s-au dovedit a fi pariuri pierdute, in conditiile in care oamenii au trait mai mult decat era asteptat.

Citeste articolul integral aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri