Grupul britanic HSBC, cea mai mare banca europeana, va inchide operatiunile de retail banking din Rusia la numai doi ani dupa intrarea pe aceasta piata, urmand exemplul concurentului Barclays, transmite Reuters.
"In urma evaluarii strategice este clar ca cea mai puternica oportunitate pentru HSBC in Rusia sta in servicii destinate clientilor corporate si institutionali. De aceea am decis sa iesim din afacerile pe retail si sa ne reducem prezenta pe private banking pana la nivelul unui birou reprezentativ", a declarat directorul general al HSBC Rusia, Huseyin Ozkaya, citat de Mediafax.

HSBC, a carei divizie ruseasca este printre cele mai mari banci de pe aceasta piata, recomanda clientilor retail sa-si inchida conturile pana pe 30 iunie. HSBC a inceput operatiunile retail in Rusia la mijlocul anului 2009.

Barclays a anuntat in luna februarie ca urmeaza sa vanda divizia de retail banking din Rusia, deoarece nu face fata competitiei, si ca se va concentra pe investment banking.

Sectorul bancar rusesc este dominat de banci de stat, care controleaza circa 60% din activele din sistem.

Cei mai mari jucatori, Sberbank si VTB, s-au extins in paralel pe segmentul de investment banking, intensificand astfel competitia pentru afacerile care urmeaza sa fie generate de campania de privatizari de 1.000 miliarde ruble (33 miliarde de dolari) desfasurata de guvern.

Cele mai mari banci straine din Rusia sunt diviziile locale ale UniCredit (Italia) si Raiffeisen (Austria), aflate pe locurile opt, respectiv noua dupa active.

Alaturi de grupul francez Societe Generale, cele doua banci au anuntat ca isi vor dezvolta in continuare afacerile in Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri