Numarul somerilor din Germania a scazut cu 37.000 in aprilie si a coborat pentru prima data din 1992 sub pragul de trei milioane de persoane, un semnal linistitor privind imbunatatirea situatiei pietei muncii din cea mai mare economie europeana, potrivit Financial Times.
Potrivit datelor ajustate sezonier publicate de autoritatile germane joi, numarul somerilor a scazut cu 37.000 in aprilie, la 2,97 milioane. Rata somajului s-a mentinut la 7,1%, scrie Mediafax.

Reducerea numarului de someri este sustinuta de cresterea angajarilor, mai ales de catre exportatori, a afirmat seful biroului pentru forta de munca din Germania, Frank-Jürgen Weise.

Declinul constant al somajului in ultimele 18 luni a temperat temerile sindicatelor privind scaderea salariilor, in contextul deschiderii de la 1 mai a pietei muncii din Germania pentru cetatenii din cele opt state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.

Oficialii germani se asteapta la sosirea a 140.000 de muncitori pe an din cele opt state, in timp ce potrivit altor estimari numarul acestora ar putea ajunge la 800.000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri