Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat si poarta acum titlul de "preafericit", in cadrul ceremoniei de duminica dimineata de la Vatican, prezidata de actualul Papa Benedict al XVI-lea, in fata unei multimi de peste un milion de credinciosi, anunta Mediafax.ro.
Pe 19 decembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care valideaza miracolul atribuit predecesorului sau, fostul suveran pontif, potrivit 9AM.ro.

Gratie unei derogari papale de la norma in vigoare, ce impune un termen de asteptare de cinci ani dupa deces, procedura a fost initiata la doar doua luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea.

Aceasta exceptie se explica prin "reputatia impunatoare de sfant de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea in timpul vietii, in momentul mortii sale si dupa moartea sa".Dupa beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea sa devina sfant, va fi nevoie ca un al doilea miracol sa ii fie atribuit.

Comisia a considerat ca fiind miraculoasa vindecarea de maladia Parkinson a calugaritei franceze Marie Simon-Pierre, o boala de care a suferit si Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani.

Cititi mai multe despre subiectul zilei pe plan global pe site-ul de stiri 9AM.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri