Ungaria a dus "o lupta pe viata si pe moarte" cu Fondul Monetar International, a declarat marti ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, explicand ca sub supravegherea FMI statul ungar nu ar fi putut sa impuna taxele speciale de criza, inclusiv bancilor, si sa continue reforma pensiilor, potrivit Mediafax.
Statul ungar se lupta pentru libertate economica, pentru independenta financiara, iar prima etapa a fost renuntarea la FMI, a spus Matolcsy, citat de Portfolio.hu

El a aratat ca etapa a doua este planul de reforma Szell Kalman, care va reface onoarea tarii in lume.

Ungaria a dus cea mai dificila si riscanta batalie a sa, in conditiile in care putini au crezut ca exista viata fara FMI, a afirmat Matolcsy la o reuniune la Szechenyi Club.

"Am facut-o si am profitat. Putem reduce datoria publica in stilul si programul nostru", a spus oficialul.

El a spus ca batalia cu FMI a fost "pe viata si pe moarte" si ca sub supravegherea Fondului Ungaria nu ar fi fost capabila sa impuna taxa speciala bancilor, taxele de criza si sa continue reforma sistemului de pensii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri