Guvernul Greciei a discutat noi masuri de urgenta pentru reducerea deficitului bugetar, menite sa convinga creditorii ca autoritatile de la Atena pot depasi criza datoriilor fara restructurarea acestora, transmite Mediafax.
Masurile analizate includ reduceri mai drastice ale salariilor din sectorul public, noi majorari de taxe, precum si posibile concedieri ale functionarilor publici angajati cu norma intreaga.

Miza o reprezinta o noua transa, de 12 miliarde de euro, din programul convenit anul trecut cu UE si FMI, precum si noi imprumuturi necesare pentru acoperirea deficitului de finantare de anul viitor, in conditiile in care este improbabil ca Grecia sa poata reveni pe pietele de obligatiuni in 2012.

Pietele considera ca o anumita forma de restructurare a datoriilor elene este inevitabila, eventualitate exclusa insa de liderii europeni, in special de reprezentantii Bancii Centrale Europene (BCE).

Autoritatile de la Frankfurt si Bruxelles cer insa respectarea stricta a programului de reforme, care include privatizari si alte masuri de reducere a cheltuielilor, inclusiv a salariilor, si de majorare a veniturilor.

Directorul general al Allianz, cel mai mare grup de asigurari din Europa, Michael Diekmann, a avertizat luni guvernele sa nu impinga Grecia in insolventa prin blocarea unui ajutor suplimentar.

"Avem nevoie de un plan de industrializare pentru Grecia, de tipul Planului Marshall", a spus Diekmann.

Presa elena a relatat, luni, ca masurile analizate de guvern includ reducerea la jumatate a sumei de 12.000 de euro exceptata de la impozitul pe venit, si reduceri ale altor scutiri fiscale, pentru cheltuieli medicale si dobanzi ale creditelor pentru locuinte.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri