Directorul executiv al grupului Nike, lider pe piata articolelor de sport, a demisionat in urma unor diferente de opinie intre el si fondatorii companiei. William Perez paraseste pozitia de conducere dupa 13 luni si va fi inlocuit de catre Mark Parker. Perez a fost singura persoana care a ocupat postul de director executiv in afara de fondatorul companiei, Philip Knight.

Demisia a survenit in urma unor diferente de opinie privind strategia pe temen lung a companiei, informeaza BBC. Intr-un comunicat Nike, Philip Knight spune ca asteptarile pe care el si ceilalti membrii fondatori le-au avut in momentul numirii domnului Perez nu s-au implinit in modul in care el se spera.

Dupa numirea lui Perez, profitul companiei a crescut, acesta fiind in al doilea trimestru al anului 2005 cu 15 procente mai mare decat in 2004. Totusi vanzarile din Europa de Est si Japonia au scazut, fapt care a dus la o ingrijorare privind evolutia companiei in viitor. Probabila achizitionarea a producatorului american de articole sportive Reebok de catre rivalii germani de la Adidas reprezinta un alt element pe care cei de la Nike il au in vedere in conceperea strategiei pe temen lung.

Noul director executiv, Mark Parker, lucreaza in cadrul grupul Nike inca din 1979, fiind unul din veteranii companiei. Cea mai importanta contributie a sa la Nike a fost crearea brandului Nike Air.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri