Diageo, cel mai mare producator de bauturi distilate la nivel mondial, negociaza preluarea companiei mexicane Jose Cuervo, cel mai mare brand de tequila din lume, pentru peste doua miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Cuervo se afla in negocieri exclusive cu Diageo, care detine prima optiune de achizitie a companiei aflata in proprietatea familiei Beckmann, intrucat detine drepturile de distributie internationala a brandului, a spus una dintre surse, scrie Mediafax.

Alte companii de profil, intre care Pernod-Ricard, sunt interesate sa preia Jose Cuervo, au spus sursele.

Reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze.

Diageo s-a extins pe pietele emergente si intentioneaza sa faca achizitii in regiuni cu ritm rapid de dezvoltare.

Grupul cu sediul central in Londra a cumparat in februarie compania Mey Icki din Turcia, cel mai mare producator de Raki, bautura traditionala a acestei tari, pentru circa 2,1 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri