Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat, la Paris, ca Statele Unite nu au inca o pozitie oficiala referitoare la sustinerea uneia dintre candidaturile la conducerea Fondului Monetar International (FMI), dar apreciaza, neoficial, ca femeile pot ocupa functii importante.
"Statele Unite nu au inca o pozitie in favoarea unei candidaturi", a spus Clinton, intrebata in legatura cu o posibila sustinere a ministrului francez de Finante Christine Lagarde, transmite AFP, potrivit Mediafax.

SUA evalueaza diferitii candidati, inainte de a anunta care este cel preferat, a adaugat Clinton la o conferinta de presa sustinuta la inchiderea forumului care a marcat 50 de ani de la infiintarea Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE).

"Neoficial, suntem favorabili femeilor calificate si experimentate, care pot conduce institutii de importanta majora, precum Fondul Monetar International", a spus oficialul american.

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat miercuri, la Washington, ca printre candidatii declarati, pentru conducerea FMI, mexicanul Agustin Carstens si frantuzoaica Christine Lagarde sunt amandoi "foarte potriviti".

FMI a fost condus de un european inca de la infiintarea sa, dupa al doilea razboi mondial, potrivit unei reguli tacite prin care presedintia Bancii Mondiale revine Statelor Unite.

Statele emergente revendica insa sefia Fondului, argumentand importanta lor crescuta in economia mondiala.

Ministrul indian de Finante a declarat, joi, ca este in contact cu omologii sai din mai multe tari emergente, in vederea sustinerii unui candidat comun la sefia FMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri