Participatia de 10% din actiunile OTE pe care statul elen vrea sa o vanda grupului Deutsche Telekom (DT) este evaluata la aproape 400 de milioane de euro, a afirmat un purtator de cuvant al DT, citat de cotidianul Kathimerini.
DT detine 30% din actiunile OTE si controlul asupra managementului operatorului telecom, in timp ce statul are 20% din actiuni. Guvernul de la Atena controleaza direct 16% din OTE, iar restul de 4% prin intermediul fondului de asigurari sociale IKA. DT a platit pentru detinerea de 30% la OTE 3,9 miliarde de euro, in urma mai multor tranzactii.

Angajatii OTE au organizat demonstratii la Atena pentru a protesta in privinta deciziei de vanzare a inca 10% din actiuni catre DT, blocand drumuri si pichetand sediul grupului elen, relateaza Mediafax.

Guvernul a anuntat, joi, ca a transmis o scrisoare DT pentru lansarea procedurii de achizitie a participatiei de 10% la OTE, in conformitate cu optiunea de cumparare detinuta de grupul german. DT are si prima optiune in privinta pachetului de 10% care ar ramane in posesia statului.

Potrivit portalului elen Capital, DT vizeaza intrega participatie a statului de 16%, iar o echipa formata din membri ai conducerii grupului german ar putea reveni la Atena in scurt timp pentru a discuta termenii si conditiile acestui pachet. Este nesigur daca fondul IKA isi va mentine participatia de 4% la OTE. Reprezentantii DT au mers in secret, la inceputul saptamanii, la Atena, pentru a discuta cu guvernul si conducerea OTE.

DT nu se opune unei cresteri a participatiei peste 40%, noteaza Capital citand analuisti apropiati negocierilor, insa operatorul telecom german "nu face favoruri".

Conditiile impuse de DT sunt dure si includ renuntarea la prevederile care garanteaza locurile de munca, reduceri salariale si refinantarea unui imprumut.

OTE controleaza in Romania Romtelecom si detine subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote si a lantului de magazine Germanos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri