Profiturile companiilor elene listate pe bursa de la Atena au crescut cu aproape 16% in primul trimestru, sustinute de masurile de reducere a costurilor in contextul situatiei economice dificile, marcate de consumul in declin si increderea scazuta a mediului de afaceri.
Potrivit unor date furnizate de brokeri, 77 de companii listate au raportat profituri insumate de 775,8 milioane de euro in primul trimestru al anului, in crestere cu 15,7% fata de aceeasi perioada din 2010, noteaza cotidianul local Kathimerini, potrivit Mediafax.

Cele 77 de companii asigura impreuna 80% din capitalizarea bursei de la Atena.

Diminuarea costurilor, fuziunea subsidiarelor si refinantarea imprumuturilor au fost printre principalele instrumente folosite de companii pentru a supravietui recesiunii, aflata deja in al treilea an.

Veniturile au crescut cu 5,4% in ianuarie-martie, la 13,2 miliarde de euro.

Din totalul de 77 de companii, 49 au raportat profituri, iar 28 pierderi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri