Dupa decenii de crestere economica sustinuta, China a devenit anul trecut cel mai mare consumator de energie la nivel mondial, depasind Statele Unite, potrivit unui studiu al grupului britanic BP.
China a avut anul trecut un consum energetic de 2,43 miliarde de barili echivalent petrol, comparativ cu 2,28 miliarde de barili echivalent petrol in Statele Unite, se arata in studiul BP, citat de postul american de televizune CNBC.

"Productia industriala mondiala si-a revenit foarte rapid, odata cu recuperarea din declinul economic global", a afirmat directorul general al BP, Bob Dudley, citat de Mediafax.

La nivel global, consumul de energie a crescut cu 5,6% anul trecut, cel mai rapid avans din 1973, si a depasit usor maximul perioadei de dinainte de recesiune, atins in 2008.

Consumul a avansat puternic in privinta tuturor formelor de energie si a crescut cel mai rapid in statele cu economii in curs de dezvoltare.
Petrolul a ramas anul trecut combustibilul cel mai utilizat la nivel global, reprezentand 33,6% din total, dar a continuat sa piarda cota de piata pentru al unsprezecelea an consecutiv, noteaza CNBC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri