Africa de Sud il va nominaliza vineri pe fostul ministru al Finantelor Trevor Manuel pentru postul de director general al FMI, potrivit unor surse citate de revista Emerging Markets, preluata de Reuters, insa oficialul sud-african neaga informatiile, scrie Mediafax.

Vineri este ultima zi in care pot fi inaintate nominalizari pentru functia lasata vacanta luna trecuta de Dominique Strauss-Kahn.

Revista citeaza "o sursa inalta, bine plasata" din Pretoria, care afirma ca Manuel a obtinut sprijinul presedintelui sud-african Jacob Zuma, iar candidatura sa urmeaza sa fie anuntata oficial in cursul zilei de vineri.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Zuma a declarat pentru Reuters ca nu urmeaza vreun anunt iminent, iar informatia "este doar un zvon".
Trevor Manuel a declarat la randul sau intr-o conferinta de presa ca nu si-a anuntat candidatura la sefia FMI, iar toata atentia lui se indreapta catre problemele Africii de Sud.

"Astazi este termenul limita. Nu mi-am aruncat palaria in ring pana in acest moment", a afirmat el la postul de radio SAFM.

Ministrul francez al Finantelor Chrstine Lagarde este candidatul favorit la ocuparea postului de director general al FMI, iar principalul rival in cursa este Agustin Carstens, guvernatorul bancii centrale a Mexicului.

Manuel a fost laudat in plan international pentru modul in care a gestionat economia Africii de Sud timp de peste zece ani.

Guvernatorul bancii centrale a Kazahstanului, Grigori Marchenko, al carui nume a fost inaintat in luna mai de Rusia si un grup de state foste sovietice drept posibil candidat la sefia FMI, a declarat vineri ca instalarea lui Lagarde ca director general al institutiei este "o treaba sigura".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri