Obligatiile financiare ale Statelor Unite ajung la aproape 100.000 de miliarde de dolari, de circa sapte ori Produsul Intern Brut al tarii, daca pe langa datoria publica sunt incluse costurile unor programe sociale sau de sprijinire a economiei in perioada crizei, conform Mediafax.
Statele Unite au avut anul trecut un Produs Intern Brut de aproape 14.700 miliarde de dolari.

Daca sunt calculati toti banii datorati pentru a acoperi costurile viitoare ale unor programe guvernamentale, SUA sunt intr-o situatie mai grava decat Grecia sau alte state indatorate excesiv, a afirmat Bill Gross, directorul general al fondului de investitii Pimco, potrivit postului de televiziune american CNBC.

Pimco are active de 1.200 de miliarde de dolari si opereaza cel mai mare fond cu plasamente in obligatiuni din lume.

O mare parte a atentiei opiniei publice din Statele Unite este concentrata asupra datoriei publice, de 14.300 de miliarde de dolari, insa aceasta nu include fonduri de aproape 50.000 de miliarde de dolari garantate de stat prin programele Medicare, Medicaid sau cel de securitate sociala.

Statul este, de asemenea, prins si in capcana altor datorii, precum programul de sustinere a sistemului financiar din cauza crizei din 2008-2009, arata date guvernamentale.

Adunate, acestea totalizeaza aproape 100.000 de miliarde de dolari, a afirmat Gross, si pun SUA intr-o pozitie fiscala deloc de invidiat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri