Valoarea creditelor neperformante din Spania a crescut in aprilie cu 3,5%, fata de martie, la nivelul record de 115,4 miliarde euro, semn ca prabusirea pietei imobiliare din ultimii ani, care a afectat dezvoltatorii si populatia, loveste acum si sistemul financiar, potrivit datelor bancii centrale.
Ca pondere in soldul creditelor, imprumuturile neperformante au urcat de la 6,1% in martie la 6,4% in aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani, potrivit Wall Street Jornal, citat de Mediafax.

Avansul are loc in contextul declinului soldului creditelor din sistemul bancar la 1.813 miliarde de euro, minimul de la mijlocul anului 2008.
Totusi, Emilio Botin, presedintele bancii spaniole Santander, cea mai mare din zona euro, a afirmat ca nivelurile creditelor
neperformante sunt aproape de a atinge nivelul maxim, iar marjele din domeniu cresc dupa evolutia negativa din ultimele trimestre.

Institutul National de Statistica din Spania a anuntat, saptamana aceasta, ca declinul preturilor locuintelor s-a accelerat in primul trimestru al anului, dupa ce guvernul a renuntat sa mai acorde subventii generalizate la achizitia de case. Preturile au inregistrat o scadere trimestriala de 3,5% si anuala de 4,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri